Pedicurepraktijk Welzijnvoorvoeten
Schimmelnagels/video

Schimmelnagels

Schimmelnagels

Een ontsierende aandoening, soms pijnlijk. Maar ach, eigenlijk valt er best mee te leven. Zo denken de meeste mensen. Schimmels zijn de aanstichters van deze zogenaamde ‘kalknagels.’ Gelukkig zijn schimmelnagels tegenwoordig prima te behandelen.


Hoe herkent u een schimmelnagel?

Schimmelinfecties van de huid (derma=huid) worden voornamelijk veroorzaakt door dermatofyten en gisten. Deze twee groepen zijn weliswaar nauw aan elkaar verwant, maar verschillen in een aantal eigenschappen. Het herkennen van deze eigenschappen maakt het inzichtelijk waarom een antimycoticum (La nature) wel of niet werkt en waarom bepaalde preventieve maatregelen nuttig kunnen zijn. Er kunnen vier verschillende afwijkingen voorkomen: - witte schilfering tussen de tenen, soms met pijnlijke kloofjes / Zwemmerseczeem;- jeukende blaasjes, vooral op de voetzolen, die later tot bruine vlekjes of korstjes indrogen waarna de huidafschilfert; - roodheid en schilfering van grote delen van de voetzolen en voetranden; - gele verkleuring en brokkelig worden van de nagels, ook wel 

Schimmelnagels of onychomycose genoemd


Bij schimmelnagels vertoont de nagelplaat verkleuringen, zoals witte tot gele / bruinachtige strepen. De lengtegroei van de nagel is geremd en het gevolg hiervan is dat de dikte van de nagel toeneemt.


Hoe vaak komt het voor?

In Nederland lijdt naar schatting circa 26% van de bevolking aan een schimmelinfectie aan de nagels. Mannen en vrouwen lopen ongeveer een gelijk risico op het krijgen van schimmelnagels. De kans neemt toe naarmate men ouder wordt. Ook risicogroepen - bijvoorbeeld diabetici - hebben vaak last van schimmelnagels. De gevolgen zijn: last bij het lopen, pijn en een onnodig schaamtegevoel.


Schimmelnagels behandelen door een pedicure

Bij hardnekkige schimmelnagels die al jaren een doorn in het oog zijn. Adviseren ik zeker om de pedicure te bezoeken. Als je je nagels dun wilt vijlen is dat vaak een lastige missie. Je kunt er ook voor kiezen om het de eerste keer door een professional te laten doen een behandeling bij een pedicure te ondergaan. Daarna om de 6 weken,

De harde, gele laag kan vrij dik zijn en het kan moeilijk zijn om dit zelf eraf te vijlen. Om deze reden kan je er voor kiezen om het behandelen van schimmelnagels door een pedicure te laten doen.. Dit zorgt ervoor dat de nagel goed afgevijld is en dat er niks overgeslagen zal worden. Een professional kan de schimmelnagel vrij nauwkeurig verwijderen met een pedicure frees. Op deze manier kan je elke week zelf de schimmelnagel vijlen zo hou je de nagel poreus en werkt het antischimmel product het beste.


Belangrijk: behandeltrouw!

Naast het behandelen van schimmelnagels door een pedicure is het zeer belangrijk om consequent met een goed werkend anti voetschimmel La Nature PRO Skin-CureLa Nature PRO Skin-Cure Cream 50 ml

Skin Cure is een crème die is rijk aan etherische oliën. Het is een antibacteriële en helende crème die 100% natuurlijk is. De crème bevat desinfecterende en ontsmettende essentiële oliën die de moleculen hebben om het huidweefsel versneld te herstellen. Het regenereert geïnfecteerde, geïrriteerde en beschadigde huid, verzacht, voedt en regenereert beschadigde, rode en geïrriteerde huid.

De crème kan worden gebruikt voor het behandelen van diverse huidproblemen zoals acne, eczeem, psoriasis, brandwonden, etc.

Raadpleeg altijd een professioneel voordat u het product gebruikt.

Voorzorgsmaatregelen: Reinig de te behandelen zone voor gebruik. Te gebruiken door volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar.