Pedicurepraktijk Welzijnvoorvoeten
FungiCheck schimmelnagelFungiCheck
Heeft u het vermoeden dat u een Schimmelnagel (kalknagel) heeft? Laat dan uw nagel testen met de FungiCheck. Binnen 10 minuten is er een uitslag. De FungiCheck is een immunochromatografische test voor de pedicure om via een sampel van de nagel Tinea Unguium oftewel dermatofyten te detecteren. De FunchiCheck test strip beperkt zich tot het testen van de aanwezigheid van Tinea Unguium of te wel onychomycosis in de nagels. Dit word in de volksmond schimmel- of kalknagel genoemd.
90% van Onychomycosis in Europa wordt veroorzaakt door Dermatofyten


Hoe werkt de test
Er word een monster van de aangetaste nagel(s) genomen deze wordt samen met vloeistof een een teststick samen gevoegd.

Na 10 minuten kan er op de test strip worden afgelezen wat de uitslag is. Deze test word voor u gedaan in de praktijk.Wat zijn dermatofyten

Dermatofyten zijn schimmels die keratine vereisen voor groei. Deze schimmels kunnen infecties van de huid, haar en nagels veroorzaken. Dermatofytose worden aangeduid als ‘Tinea’ infecties.
Dermatofyten zijn de meest voorkomende schimmels bij de mens. Het zijn filamenteuse fungi die keratine kunnen afbreken en gebruiken als voedingsbodem. Men vindt ze wereldwijd. Dermatofyten kunnen onderverdeeld worden in volgende drie geslachten: Trichophyton, Epidermophyton en Microsporum.
Het genus Trichophyton bevat het meeste aantal soorten. De meest voorkomende species zijn T. rubrum en T. mentagrophytes.
Het genus Epidermophyton bevat slechts één soort: E. floccosum.
Het geslacht Microsporum bevat verschillende soorten. In onze regio is de meest voorkomende soort M. canis.
De FungiCheck test strip beperkt zich tot het testen van de aanwezigheid van Tinea Unguium oftewel schimmelnagels veroorzaakt door Dermatofyten in de nagels. (uitgezonderd Candida & gisten)
90% van alle schimmelnagels wereldwijd wordt veroorzaakt door Dermatofyten.